Vacumeerlade

Een vacumeerlade kent vele voordelen. Daarnaast kun je door te vacumeren eten sous-vide bereiden in de stoomoven. Dit gaat langzaam en beheerst, een product kan niet overgaar raken. Op deze manier kun je gerechten garen tot perfectie. En je hoeft er niet bij op te letten. Meer weten over sous-vide? Lees het in onze blog. Hier hebben wij de voordelen van vacumeren op een rijtje gezet. 

Vacumeerlade

De voordelen van vacumeren:

Steeds meer zijn we bezig met het milieu. We scheiden ons afval, we letten op energielabel en we proberen bewuste keuzes te maken. Toch gooien we bijna 15% van ons voedsel weg, terwijl dit nog houdbaar is. Te veel gemaakt of teveel ingekocht. Met een vacumeerlade los je dit op.

  • Producten blijven tot wel vijf keer langer houdbaar.
  • Producten die niet in de koeling hoeven kun je vacumeren voor een langere houdbaarheid.
  • Ook producten in de diepvries zijn langer houdbaar wanneer je deze vacumeert. Geen vriesbrand, geen ijskristallen. Bovendien blijven vitamines en smaak uitstekend bewaard.
  • Vrij van bacteriën

Kook voor meerdere dagen en vacumeer de overgebleven porties. Bewaar deze in de koelkast of de diepvries. Je hebt dan altijd een verse maaltijd binnen handbereik als je een dag geen tijd hebt om te koken. Of maak een grote pan verse pastasaus of soep en vacumeer deze vloeistof.

Vacumeer groenten, vlees of vis met kruiden of marinade voor een ware smaaksensatie. De smaakmakers zullen een nog intensere smaak afgeven aan het eten.