Koken met stoom. Je hoort het steeds vaker. Het stomen van producten is gezond. De vitamines en mineralen blijven behouden en je hebt geen boter of olie nodig bij de bereiding. Je kunt meerdere gerechten tegelijkertijd bereiden zonder smaakoverdracht en zonder dat gerechten overgaar worden. Groenten behouden de knapperige bite en vlees & visgerechten blijven mals en sappig. Er zijn verschillende merken met (combi)stoomovens in het assortiment. Kies voor een stoomoven of oven met stoomtoevoer (combi-stoomoven).
Een oven met stoomtoevoer kan alles wat een gewone heteluchtoven ook kan, maar met een extra functie. Met een combi-stoomoven kun je namelijk ook stoom toevoegen tijdens het bakproces. Stomen, bakken én bakken met stoomtoevoer.
Een innovatieve combinatie van stoom en hetelucht zijn ideaal voor de bereiding van vlees, vis en groenten, maar ook voor brood en taarten. Groenten en steaks blijven sappig door het gebruik van stoom, maar krijgen wel een bruine en krokante buitenlaag.
Bovendien is een combi-stoomoven ruimtebesparend. Je hebt maar één apparaat nodig. Ontdooien, opwarmen, pocheren, grillen, bakken én stomen.
Als je je volledig wilt focussen op stomen en op zoek bent naar meerdere apparaten naast elkaar. Of als je wilt bakken én stomen tegelijkertijd. Dan is een aparte stoomoven een goede keuze. Makkelijk te combineren met een multifunctionele oven of combi-magnetron uit dezelfde lijn. Je hebt keuze uit verschillende merken zoals: AEG, ATAG, Miele, Siemens en Bosch.