Sous-vide. Wat is dat nu precies? Sous-vide betekent 'onder vacuüm' en is dan ook niets anders dan vacuüm koken. Met een vacumeerlade seal je ingrediënten, marinades en kruiden in een vacuümzak. Deze zak verwarm je in een waterbad of in een stoomoven. Met een sous-vide bereiding kun je producten op een hele precieze wijze koken.
Het vacumeren van producten brengt vele voordelen met zich mee. Niet alleen zorgt het voor een langere houdbaarheid van producten, ook blijven vitamines en smaak uitstekend bewaard als je producten vacumeert voordat je ze in de vriezer legt.
Daarnaast bespaard het ruimte in de vriezer. Vacumeer een stukje vis of vlees met een heerlijke marinade voor een ware smaaksensatie. In een mum van tijd overheerlijke, volledig ingetrokken smaken. Zeker in combinatie met het sous-vide bereiden van je gerechten wordt elke maaltijd een feest.
Wat is sous-vide koken nu precies? Sous-vide betekent 'onder vacuüm'. Tijdens sous-vide koken verpak je dus etenswaren vacuüm en verwarm je deze in een waterbad of in de stoomoven. Je kunt de producten perfect laten garen op een constante temperatuur. Je kunt de temperatuur namelijk tot op de graad nauwkeurig instellen en je hoeft alleen maar te wachten totdat de bereidingstijd is verstreken.
Geen droge stukken vlees meer, vanwege de lage temperatuur wordt het vlees niet te gaar of taai.