Udon noedels met vegetarische wokblokjes

Het is de Nationale week zonder vlees. Dat vraagt om een lekker vegetarisch recept: vegetarische wokblokjes met udon noedels en puntpaprika. Dit recept is afkomstig uit de favorieten-lijst van een van onze collega's! Smaakvol én bovendien staat het binnen 20 minuten op tafel. 

Udon noedels met vegetarische wokblokjes

Dit heb je nodig (2 personen): 

  • 300 gram Amoy straight to wok Udon noedels (2 porties) 
  • 120 ml Go-Tan Original wok teriyaki 
  • 1 teen knoflook
  • 1 pakje Garden Gourmet Oosterse wokblokjes
  • 1 komkommer
  • 2 puntpaprika's 
  • 1 hand gezouten pinda's 
  • 1/2 ui 
  • 30 ml sojasaus (less salt) 
  • 1 cm verse gember (gesneden)
  • 1 theelepel suiker 
  • 1 limoen

Zo maak je het:

  1. Snijd de komkommer doormidden en daarna in stukjes. Maak de puntpaprika schoon en snijd in halve ringen. Dit geldt ook voor de ui. Maak ook de knoflook en gember schoon en rasp deze. 
  2. Meng in een schaal de wokblokjes, met de helft van de woksaus, de soja-saus, suiker, knoflook en gember. Pers 1/4 van de limoen uit boven de schaal en meng alles goed. 
  3. Bak het mengsel met wat olijfolie in een pan op middelhoog vuur volgens de verpakking. Voeg de laatste drie minuten de udoennoedels toe en de rest van de teriyaki saus. Hak ondertussen de pinda's. (de uien worden rauw geserveerd. Vind je dit niet lekker? Voeg deze dan bij deze stap toe)
  4. Meng de udonnoedels en wokblokjes met de komkommer, puntpaprika en rode ui en verdeel het over twee borden. Maak de borden af met de pinda's en optioneel een limoenpartje. Smakelijk!