In een handomdraai de perfecte bavette bereiden in de stoomoven? Dat kan met dit heerlijke recept. Ideaal wanneer je ook een vacumeerlade in huis hebt. Heb je dat niet? Niet getreurd, je kunt dit recept nog steeds bereiden! Doe alle ingrediënten in een diepvrieszak, sluit de zak en schud de marinade door elkaar. Doe het vlees in de zak, sluit deze weer af en laat deze op het aanrecht minimaal 1 uur marineren.
Benodigdheden voor 4 personen:
Bereiding:
Doe alle ingrediënten in een vacuümzak en vacumeer. Kies bij de stoomoven voor het sous-vide programma en gaar de bavette 2 uur op 50 graden. Grill (of bak) de bavette daarna kort in de pan of op de bbq. Geen vacumeerlade? Lees hierboven de instructies nog eens door.
Voor de chimichurri rooster je de paprika totdat deze zwartgeblakerd en het vruchtvlees ook zacht is. Daarna kun je namelijk het vel en de zaadlijsten van de paprika afhalen. Snijd het vruchtvlees zo fijn mogelijk. Snipper de ui fijn, ontvel de tomaten en ontpit deze. Snijd ook in kleine blokjes. Halveer de peper, haal de pitjes eruit en snijd fijn. Meng bovenstaande ingrediënten met de peterselie, oregano, koriander, het paprikapoeder en de rodewijnazijn. Voeg een gesnipperd teentje knoflook toe, een beetje olijfolie en een theelepel chilipoeder (optioneel). Meng het geheel goed door en serveer bij de bavette.