Stomen met kerst - crème brûlée

Een dessert klaarmaken in de stoomoven? Het is heel erg eenvoudig! Een heerlijke crème brûlée met witt chocolade. Wat wil een mens nog meer? Verras je gasten tijdens de feestdagen met dit heerlijke toetje. 

showroom_keukens_met_korting_1.jpg

Benodigdhedenvoor 4 personen:

  • 500 ml slagroom
  • 75 gram (vanille)suiker
  • 1 merg uit een vanillestokje
  • 6 eidooiers
  • 75 gram witte chocolade
  • suiker om af te branden

Verder heb je 4 hittebestendige schaaltjes nodig, een gasbrandertje en hittebestendige huishoudfolie.

Bereiding:

Meng de slagroom met de vanille en de chocolade in een klein steelpannetje en warm dit op. Let op: het mag net niet koken. Klop de eidooiers samen met de suiker tot een schuimig geheel en zorg dat alle suiker is opgelost. Voeg daarna de inhoud van het steelpannetje toe aan het eiermengsel. Verdeel dit over de schaaltjes en dek af met hittebestendige huishoudfolie.

Zet de bakjes in de stoomoven en stoom de crème brûlée circa 40 minuten op 95 graden. Het is een beetje afhankelijk van de diepte van je schaaltjes, dus houd het goed in de gaten. Laat ze vervolgens afkoelen en bewaar ze in de koelkast totdat je ze gaat serveren.

Tijd voor het dessert? Haal de schaaltjes uit de koelkast en laat ze een kwartiertje afkoelen. Bestrooi ze dan met wat suiker en brandt dit licht aan met het gasbrandertje zodat er een knapperig laagje ontstaat.