Recept voor pompoensoep uit de stoomoven

Heb je in je keuken een stoomoven en ben je nog op zoek naar recepten? In de blog van deze week een heerlijk recept om pompoensoep te maken met je eigen stoomoven. De herfst is aangebroken met de koude dagen en wat is nou lekkerder dan een heerlijke pompoensoep in deze tijd van het jaar. Dit recept en veel meer andere kun je vinden in het bakken braden stomen kookboek van Miele. 

Pompoensoep

Recept pompoensoep

Voor 4 porties. Bereidingstijd: 35 minuten

Voor de pompoensoep:

  • 1 kg pompoenvlees in blokjes
  • 400 g zoete aardappelen in blokjes
  • 2 uien gesnipperd
  • 250 ml kippenbouillon
  • Zout
  • Peper

Ter garnering:

  • 250 g chorizo in kleine blokjes
  • 250 ml zure room
  • 10 g korianderblaadjes gehakt

Accessoires:

  • Geperforeerde stoomovenpan
Pompoensoep

Bereiding in de stoomoven

Plaats het pompoenvlees, de zoete aardappelen en uien in een geperforeerde stoomovenpan en laat garen. Braad de chorizo aan. Pureer de groenten en kippenbouillon en voeg ongeveer 250 ml van de opgevangen vloeistof toe, roer dit door en breng het geheel op smaak met zout en peper. Verwarm een soepterrine voor en schenk de soep daarin. Garneer met de zure room, chorizo en de korianderblaadjes.

Instelling
automatisch programma

Soepen/eenpansgerechten pompoensoep
Programmaduur: 25 minuten

Handmatig
Functie: Stomen
Temperatuur: 100 °C
Bereidingstijd: 25 minuten

Pompoensoep

Een stoomoven

Door het gebruik van een stoomoven blijven voedingsstoffen, smaak en structuur optimaal behouden. Vis en mager vlees blijven mals, groente behouden de kleur en rijst wordt heerlijk los en luchtig. Kortom een stoomoven kun je haast niet missen in je nieuwe keuken. Heb je nou interesse of heb je vragen over de stoomoven? We vertellen je graag meer over de mogelijkheden!

Advies gesprek inplannen