Perfect voor Koningsdag! Dit recept is niet moeilijk én je hebt nog ruim de tijd om de boodschappen in te slaan. Steel de show aanstaande zaterdag met dit heerlijke recept voor een sinaasappel kwarktaart. Natuurlijk geheel versierd in thema met: aarbeien, blauwe bessen en slagroom.
Dit heb je nodig:
Zo maak je 'm:
Bekleed de bakvorm met bakpapier. Verkruimel de bastognekoeken. Dit lukt het beste in een keukenmachine. Heb je deze niet? Geen nood. Je kunt ook een zwaar object (zoals een fles wijn) in een schone theedoek wikkelen en de koekjes hiermee verkruimelen. Smelt de boter en schep deze door de koekkruimels. Dit mengsel verdeel je over de bodem van de bakvorm. Druk het goed aan.
Wel de blaadjes gelatine in koud water. Was de sinaasappel goed en rasp de schil van 1 sinaasappel. Schil de sinaasappels en snijd het vruchtvlees in blokjes. Deze doe je samen met de sinaasappelrasp, het vanille-extract en de suiker in een steelpannetje. Verwarm dit op laag vuur totdat de suiker is opgelost. Haal het mengsel tenslotte door een zeef. Knijp dan de gelatineblaadjes uit en meng deze met het sinaasappelmengsel. Laat het geheel afkoelen. Let op: zorg er wel voor dat dit nog vloeibaar is.
Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf. Meng ondertussen de kwark in een grote kom met het sinaasappelmengsel. Houd hiervan 100 ml apart voor de decoratie van je taart. Schep de slagroom in de kom erbij en roer er voorzichtig door. Verdeel het mengsel dan over de bodem van koek. De 100 ml die je net apart hebt gehouden van het sinaasappelmengsel, verdeel je nu over het kwarkmengsel. Roer er met een satéprikker door zodat je marmer-patroon krijgt.
Bijna klaar! Zet de taart voor minimaal 5 uur in de koelkast om op te stijven. We raden aan om de versieringen (aardbeien, blauwe bessen en slagroom uit een spuitbus) pas bij het serveren op de taart te plaatsen. Op die manier blijft de slagroom het mooiste.