Onmisbaar voor de echte (hobby) kok; een vacumeerlade. Voor de een is een vacumeerlade een onbekend product, de ander maakt er al de lekkerste gerechten mee! Een vacumeerlade is een handige hulp voor sous vide koken. Het is niet alleen eenvoudig in gebruik, maar het smaakt ook nog eens heerlijk!
Met een vacumeerlade kunnen gerechten luchtdicht worden verpakt. Door het onttrekken van zuurstof wordt de levensduur van het product verlengd. Over de hele wereld wordt deze techniek al gebruikt door echte top koks. Het belangrijkste doel van een vacumeerlade is dat de verpakte gerechten daarna op de juiste temperatuur kunnen worden bereid. Door de levensmiddelen op een constante temperatuur te bereiden, kun je exact bepalen hoe je de middelen wilt garen. Hierbij blijven voedingsstoffen, mineralen, vitaminen én de smaak behouden.
Een van de merken die perfect op deze kooktrend inspeelt is Miele. De vacumeerlade van Miele is erg gebruiksvriendelijk en past naadloos onder een (combi)stoomoven. Wanneer je de vacumeerzakken met de gewenste producten hebt gevuld en in de lade hebt gelegd, kun je met het simpele bedieningspaneel het ontluchtingsproces beginnen. In een mum van tijd heeft het apparaat de lucht onttrokken en de zak geseald. Op deze manier zijn de ingrediënten klaar voor gebruik of om voor langere tijd te bewaren. Daarnaast kun je een vacumeerlade ook gebruiken om bijvoorbeeld een aangebroken zak chips of popcorn te sluiten.
De kenmerken van een Miele vacumeerlade: